Tielemans redt Anderlecht in de blessuretijd
Foto: Photo News

In tegenstelling tot Club Brugge en AA Gent heeft Anderlecht geen steek laten vallen op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League. Het versloeg Waasland-Beveren met 3-2 dankzij een beauty van Youri Tielemans. Bekijk de samenvatting vanaf 23u op Sportwereld.be!

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht had slechts drie minuten nodig om zijn eerste goal van het nieuwe seizoen te maken. Tielemans haalde uit van buiten de zestien. Henkinet kon de bal niet klemmen en Gillet was er als de kippen bij om de rebound in doel te duwen: 1-0. Paars-wit had zin in vroeg champagnevoetbal en domineerde de bal. Sylla kopte eerst net naast, maar trof na een dik halfuur wel raak op aangeven van Suarez.

Ook na rust had paars-wit aanvankelijk het beste spel. Waasland-Beveren bleek onmachtig in het creëren van kansen, al zocht ook paars-wit naar openingen. Pas na ruim een uur kwam Sylla dreigen, maar wat later stond het plots 2-1. Langil verschalkte Proto met een lage schuiver. Een kwartier voor tijd gebeurde het ondenkbare. Vanzo zette Gillet in de wind en knalde de 2-2 tegen de netten.

Anderlecht ging in alle haast op zoek naar een derde doelpunt, en moest daarbij oppassen voor de snelle counters van de bezoekers. In het slot legde Tielemans aan van ver buiten de zestien. De bal verdween heerlijk in doel, waardoor de tiener zijn club redde van een blamage.

Te onthouden: Matias Suarez stond meteen in de basis bij Anderlecht en speelde zijn eerste officiële wedstrijd sinds 29 oktober 2014, een uitmatch bij Kortrijk (2-3 zege).

Herbeleef de wedstrijd hier.

Belangrijkste fases:

2’ GOAL. Tielemans staat aan de rand van de zestien helemaal vrij na een corner van Defour. Henkinet kan in eerste instantie nog redding brengen, maar Gillet kopt de 1-0 in de rebound tegen de touwen.

22’ Anderlecht komt er snel uit via Tielemans en Dennis Praet. De Gouden Schoen wil de bal in de zestien van de bezoekers nog afleggen naar zijn maatje Suarez, maar hij kan de Argentijn niet bereiken. Hier mocht Praet gerust egoïstischer geweest zijn.

28’ Na een keurige combinatie van paars-wit komt het leer op links bij Obradovic. De voorzet is op maat voor Sylla, maar de debuterende spits kopt het leer een half metertje naast.

32’ De laatste minuten komt er wat meer schwung in het spel van Anderlecht. Eerst mikt Sylla pal op Henkinet en enkele ogenblikken later schiet Suarez met zijn linker voorlangs.

34’ GOAL. Het doelpunt hing in de lucht en de 2-0 is nu ook een feit. Het is Sylla die in zijn eerste match voor Anderlecht meteen de netten doet trillen. Suarez met een subtiele voorzet, en daar weet de aanvaller wel raad mee.

67’ Bijna tikte Sylla zijn tweede van de avond tegen de touwen, maar de aanvaller kon er net niet bij.

71’ GOAL. Op de counter verschalkt de snelle Langil Proto met een lage schuiver. Prima afgewerkt van de flankspeler.

77’ GOAL. Opeens staat het zomaar 2-2! De pas ingevallen Vanzo zet Gillet in de zestien kinderlijk makkelijk in de wind en knalt de bal kurkdroog voorbij Proto.

92’ GOAL. Anderlecht gaat de competitie dan toch aanvatten met een overwinning, want Tielemans knalt het leer van dik 25 meter voorbij Henkinet! Klasse van de jonge middenvelder, al gaat Henkinet niet helemaal vrijuit.