Tourjury neutraliseert op vraag van Froome finale op Champs Elysées
Foto: REUTERS

De slotrit van 109,5 kilometer van Sèvres naar Parijs krijgt een speciaal tintje. Al na 41 kilometer worden de tijdsverschillen opgemeten, bij de eerste doorkomst op de Champs Elysées. De laatste 68,5 kilometer worden omwille van de slechte weersomstandigheden geneutraliseerd.

Tour de France op Sportwereld.be

Het was het peloton zelf, bij monde van geletruidrager Chris Froome, dat voor de wedstrijd vroeg om geen tijdsverschillen aan te rekenen tijdens de etappe naar Parijs omwille van de gevaarlijke, spekgladde wegen.

Het regende immers in Parijs en eerder op de dag kwamen in “La Course” heel wat rensters ten val op de gladde wegen rondom de Champs Elyséés. De jury ging op die vraagt in en paste artikel 20 toe van het wedstrijdreglement, een speciaal artikel in het leven geroepen voor de koers rondom de Parijse winkelstraten.

‘Zodra de renners voor het eerst het lokale circuit betreden, worden de tijdsverschillen opgemeten’, bevestigde koersdirecteur Thierry Gouvenou aan France Télévision. ‘Na 41 kilometer dus. Als er daarna nog tijdsverschillen zijn, dan gelden die niet. De renners moeten wel finishen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig