WK-leider Febvre is beste in Loket, Desalle wordt derde
Clement Desalle eindigde op plaats 3 Foto: Belga

De Fransman Romain Febvre (Yamaha) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Tsjechië in de MXGP-klasse gewonnen.

Op het circuit van Loket, waar de dertiende WK-manche wordt afgewerkt, was de leider in de WK-tussenstand de beste in beide reeksen voor de Rus Evgeny Bobryshev (Honda).

Clement Desalle (Suzuki), die zijn comeback maakte na twee maanden blessureleed, werd twee keer derde en mocht dus mee op het podium.

Met Kevin Strijbos (Suzuki), vierde, en Jeremy Van Horebeek (Yamaha), vijfde, bleef Desalle twee landgenoten voor. In de tussenstand van het WK leidt Febvre met 507 punten voor zijn landgenoot Gautier Paulin (Honda), tweede met 419 punten. Desalle is zesde (331 punten) en eerste Belg.

In de MX2 ging de zege naar de Zwitser Valentin Guillod (Yamaha) voor de Let Pauls Jonass (KTM) en de Fransman Jordi Tixier (Kawasaki). Julien Lieber (Yamaha) werd zesde en eerste Belg. Brent Van Doninck (Yamaha) finishte als negende, Kevin Fors (Yamaha) als 24e en Jens Getteman (Honda) als 32e.

De Nederlandse WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) komt na een val zaterdag niet meer in actie dit seizoen. Hij is voorlopig wel nog nummer 1 in de WK-stand.