In Boom is de elfde editie van Tomorrowland aan zijn derde en laatste dag bezig. Zondagavond is het nog uitkijken naar toppers als Hardwell en Tiësto, maar een ander hoogtepunt stond al vroeg op de middag op het programma: de passage van het Nationaal Orkest van België.

Onder de naam “Symphony of Unity” bracht een zowat tachtigkoppig orkest een gelijknamig, speciaal voor Tomorrowland samengesteld werk dat de hun vertrouwde klassieke muziek met dancenummers trachtte te verzoenen.

Het Nationaal Orkest was begin dit jaar de eerste naam die Tomorrowland op de affiche van deze editie plaatste. De verwachtingen waren dus van meet af aan hooggespannen en het spektakel lokte zondagmiddag dan ook een pak nieuwsgierige festivalgangers. Het orkest bracht klassieke versies van hits van Tomorrowlandartiesten zoals Avicii en Armin Van Buuren, maar ook van ninetieswerk van Robert Miles.

Het publiek herkende de herwerkte nummers stuk voor stuk en kon de ongewone combinatie duidelijk smaken. Eindigen deden de muzikanten met de vorig jaar door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowlandhymne, waarbij het publiek een reuzengrote lappendeken van nationale vlaggen kreeg om als een tifo over de wei te laten bewegen.

Tomorrowland zet zondagavond een punt achter een alweer visueel en muzikaal imposante driedaagse. Voor sommige bezoekers is Tomorrowland bovendien veel meer dan gewoon enkele dagen feesten. Zo kregen koppels op camping Dreamville zelfs de kans om er een heuse huwelijksceremonie te houden. Onder meer een Australisch paartje en een uit het Antwerpse Hoboken maakten daar gebruik van.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig