Kampioen Gent start seizoen met gelijkspel
Foto: BELGA

Kampioen AA Gent begon het seizoen op het veld van Westerlo. Geen makkelijke opgave, en dat hebben de Buffalo’s geweten. Halfweg de eerste helft prikte een alerte Aoulad Westerlo op 1-0, maar net voor rust kregen de Buffalo’s een discutabele penalty. Kenny Saief zette de elfmeter om. Bekijk om 23u de videosamenvatting op Sportwereld.be

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Westerlo kocht afgelopen transferperiode zeer doelgericht aan. Het bracht de transfervrije Benji De Ceulear naar het Kuipje om de aanval te versterken, terwijl achterin heel wat ervaring werd bijgekocht met Filip Daems en Nikola Petkovic. Het trio kreeg dan ook meteen een basisplaats. Bij kampioen Gent weinig verrassingen, Milicevic en Simon bleven op de bank voor Raman en Saief.

Bekijk hier de opstellingen van beide ploegen!

De thuisploeg begon vinnig aan de eerste helft, vooral onder impuls van een onvermoeibare Benji De Ceulaer die achter elke verre bal liep. Het was echter Gent dat de grootste kansen kon versieren in de openingsfase. Doelman Van Langendonck hield Westerlo goed recht na vijf minuten, met een goede reflex haalde hij een plaatsbal van Raman nog uit de netten.

Lichte penalty

Raman kon zich niet echt doorzetten in de Kempen en speelde een redelijk anonieme eerste helft. Twintig minuten ver in de eerste periode liet hij zich iets te makkelijk ringeloren door Aoulad op de rechterflank. Die verlegde het spel snel naar de andere flank, waar De Ceulaer naar binnen sneed en de 1-0 leek te scoren. Sels strekte zich en haalde de bal uit de hoek, maar een snelle Aoulad was goed gevolgd en prikte het openingsdoelpunt voor Westerlo alsnog binnen.

Westerlo leek met een verdiende voorsprong de rust in te gaan tegen een flauw AA Gent, maar kreeg op slag van rust toch nog het deksel op de neus. Dejaegere ging slim liggen na een contact(je) met Schuermans in de zestien, Saief bracht Gent langszij met een plaatsballetje vanop de stip. Bijzonder lichte penalty, maar dat zal Gent worst wezen. Halfweg stond het dan ook 1-1.

De Ceulaer mist grootste kansen

Met de inbreng van Simon aan het begin van de tweede helft hoopte Gent-coach Vanhaezebrouck zijn team iets beter aan het voetballen te brengen, maar de Nigeriaan vond geen gaatje in de Westelse verdediging. De thuisploeg viel na een uur voetballen nog met tien na een rode kaart voor middenvelder Cools, maar ook met een man meer kwam Gent niet verder dan 1-1.

De Ceulaer kwam nog tweemaal dicht bij de 2-1, maar moest eerst de duimen leggen tegen een alerte Nielsen en devieerde de bal vervolgens maar net naast de verste paal buiten. Gent moet nog op kruissnelheid komen, Westerlo is uiteraard blij met een puntje tegen de regerend kampioen.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase!

 

Opvallend:

Toen Jens Cools in de tweede helft een gele kaart kreeg, trok ref Wouters geel en meteen rood. Het Kuipje was even verbijsterd, want niemand wist wanneer Cools zijn eerste geel had gekregen. Dat was blijkbaar net na de penaltyfase in de eerste helft, toen de jonge middenvelder stevig ging protesteren bij de scheidsrechter.

Belangrijkste fases:

5’ - AA Gent krijgt een eerste grote kans. Dejaegere zet Raman goed vrij voor doel, de snelle Gentenaar wil de bal in doel plaatsen maar Van Langendonck pareert goed!

10’ - Het gaat goed op en neer in deze openingsfase. Een schot van Dejaegere wordt in allerlaatste instantie afgeblokt, aan de overkant schiet De Ceulaer via het been van Asare net naast.

15’ - Laurent Depoitre sprint samen met Filip Daems naar een hoge bal in de zestien. De aanvaller van Gent gaat neer en schreeuwt om een penalty, maar Luc Wouters geeft geen krimp.

19’ - GOAL - Na balverlies Raman legt Aoulad de bal panklaar voor De Ceulaer net buiten de zestien. De ex-Genkie kapt en trapt, Sels pakt maar kan de bal niet klemmen. De aalvlugge Aoulad is goed gevolgd en prikt de 1-0 binnen.

44’ - PENALTY - Brecht Dejaegere gaat neer na een duel met Schuermans. De verdediger van Westerlo zet zijn lichaam en Dejaegere gaat neer: penalty! Kenny Saief zet zich achter de bal en trapt de penalty ijskoud met een plaatsballetje in de linkerhoek. Gent op slag van rust langszij!

50’ - Moses Simon trapt de bal tegen de touwen vanuit een scherpe hoek, maar wordt teruggefloten. De assist van Depoitre was blijkbaar over de achterlijn gegaan.

60’ - ROOD - Jens Cools gaat in de fout op het middenveld en krijgt een gele kaart. Blijkbaar kreeg Cools, en dus niet Schuermans bij de penaltyfase net voor rust een gele kaart voor stevig protest. Een tweede gele kaart, en dus rood voor Cools.

76’ - Iedereen is Thomas Foket vergeten op rechts. De Gentse middenvelder haalt stevig uit, maar Van Langendonck houdt de bal mooi uit de korte hoek.

86’ - Benji De Ceulaer doet Gent even naar adem happen. Eerst is hij net niet snel genoeg op een counter, even later gaat zijn deviatie maar net naast de verste paal buiten!