Anna van der Breggen volgt Marianne Vos, deze keer niet van de partij in Parijs, op de erelijst op van La Course, de vrouwenwedstrijd die voorafgaat aan de slotrit van de Tour de France. De wedstrijd werd ontsierd door heel wat valpartijen door de regen en de Nederlandse haalde het uiteindelijk nipt voor Jolien D'Hoore, die de sprint van het peloton won nadat door een valpartij op 1,3 kilometer van de streep het peloton in stukken brak.

De regen viel met bakken uit de lucht in Parijs en dat zorgde voor een zware tweede editie van de vrouwenwedstrijd. Ook Belgisch kampioene Jolien D'Hoore lag even tegen de grond, maar zette haar tocht verder.
Het peloton bereidde zich voor op een massasprint, tot een massale valpartij met een tiental rensters, bij wie wereldkampioene Pauline-Ferrand Prevot, roet in het eten gooide op 1,3 kilometer van de streep. De Nederlandse Anna van der Breggen (Rabobank-Liv Woman Team) glipte weg en bleef nipt het sprintende peloton voor waar D'Hoore, vorig jaar nog zevende in La Course, de sprint won.

Anna van der Breggen won onlangs de Giro Rosa voor vrouwen, kroonde zich ook tot Nederlands kampioene en won ook dit jaar al de Waalse Pijl voor vrouwen en de Omloop Het Nieuwsblad.