Club Brugge mist twee sleutelspelers tegen Panathinaikos
Foto: PN
Vicekampioen Club Brugge kan dinsdagavond (20u) in de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League op bezoek bij het Griekse Panathinaikos onder meer nog geen beroep doen op doelman Sinan Bolat, aangetrokken als vervanger van Mathew Ryan, en draaischijf Lior Refaelov. Dat maakte Club Brugge zondag bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Refaelov heeft vrijdagavond in de openingswedstrijd van de competitie op het veld van Sint-Truiden een breuk in zijn voet opgelopen. De Israëliër zal daardoor enkele weken aan de kant staan. Bolat is dan weer afwezig omdat hij last heeft aan de bovenbil. Uit bij Panathinaikos wordt Sébastien Bruzzese dus weer onder de lat verwacht. Vrijdag op Stayen ging hij nog in de fout bij het eerste doelpunt van de Kanaries.

Michel Preud'homme kan voor de lastige verplaatsing naar de Griekse hoofdstad ook geen beroep doen op Felipe Gedoz, Bjorn Engels, Claudemir en Thomas Meunier. Zij revalideren nog na blessures. Winger José Izquierdo, vrijdag tegen STVV nog afwezig, zit deze keer wel in de selectie, net als nieuwkomer Jean-Charles Castelletto. Topaankoop Hans Vanaken, vrijdag geschorst tegen STVV, mag in Athene opnieuw rekenen op een basisplaats. Eerder bewees Vanaken zijn waarde voor Club al in de Supercup tegen AA Gent.

De terugwedstrijd staat op woensdag 5 augustus (20u30) op het programma. Als Club zich weet te plaatsen, spelen ze in de Play-offronde voor een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Als Blauw-zwart uitgeschakeld wordt, komen ze in de Play-offronde van de Europa League terecht.

De selectie van Club:

Doelmannen: Sébastien Bruzzese, Jens Teunckens, Thomas Hooyberghs

Verdedigers: Davy De fauw, Oscar Duarte, Jean-Charles Castelletto, Dion Cools, Stefano Denswil, Laurens De Bock, Brandon Mechele, Boli Bolingoli Mbombo

Middenvelders: Timmy Simons, Victor Vazquez, Hans Vanaken, Ruud Vormer, Yannick Reuten

Aanvallers: Tom De Sutter, Abdoulay Diaby, José Izquierdo, Nikola Storm, Tuur Dierckx, Obbi Oulare, Dylan Seys