Transfer Mbemba naar Newcastle zo goed als rond
Foto: Photo News
De transfer van de Congolese verdediger Chancel Mbemba van RSC Anderlecht naar Newcastle United is bijna afgerond. De twintigjarige international legde in St. James' Park met succes medische testen af en bereikte nadien met de club een akkoord wat betreft zijn contract. Dat maakte Newcastle United zondag bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Na het akkoord tussen Newcastle United en Anderlecht slaagde Chancel Mbemba in zijn medische testen en ging de speler akkoord met het contractvoorstel van de club. De documenten om een werkvergunning en visum te verkrijgen werden op woensdag verstuurd, maar de Football Association kan ten vroegste volgende week donderdag (30 juli, red.) dit dossier verwerken’, luidt het bericht op de website van Newcastle.

Tussen Anderlecht en Newcastle was er al langer een akkoord omtrent de transferprijs voor de Congolees, die in het Astridpark nog tot medio 2017 onder contract lag. Met de overgang zou een bedrag van ongeveer tien miljoen euro gemoeid zijn. Newcastle heeft intussen ook een visum aangevraagd voor Mbemba, maar ten vroegste donderdag kan de Engelse voetbalbond FA zich daarover uitspreken. Pas als zij groen licht geven, kan de transfer van de beloftevolle verdediger, vorig seizoen sterkhouder in de defensie bij paars-wit, afgerond worden.

Chancel Mbemba streek in 2011 in de jeugdopleiding van Anderlecht neer. De man met de vier geboortedatums vierde in juli 2013 onder John van den Brom zijn debuut in de Paars-witte hoofdmacht en was sindsdien niet meer uit de basis weg te denken. In 63 competitiewedstrijden voor de Belgische recordkampioen kwam hij zes keer tot scoren. In de Champions League nam hij vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Galatasaray (2-0) nog beide doelpunten voor zijn rekening.

De Congolese verdediger is al de tweede speler die Anderlecht-coach Besnik Hasi in amper een week richting Newcastle ziet vertrekken. Dinsdag rondden de Magpies ook al de komst van topschutter Aleksandar Mitrovic af. De Servische international ondertekende bij de ex-club van Philippe Albert een contract voor vijf seizoenen.