Podiumplaats voor Stoffel Vandoorne
Podium tijdens de tweede GP2-race in Hongarije Foto: GP2-series
Stoffel Vandoorne is tijdens de tweede GP2-race van het raceweekend in Hongarije tweede geworden. Vandoorne verstevigt dankzij zijn podiumplaats zijn leidersplaats in het GP2-kampioenschap.

Vandoorne finishte gisteren als vijfde tijdens de eerste GP2-race. Aangezien de eerste acht rijders tijdens de tweede race in omgekeerde volgorde starten mocht Vandoorne vandaag van op de vierde plaats op de Hungaroring vertrekken.

Onze landgenoot kende een goede start en was bij het ingaan van de eerste bocht opgeklommen naar de tweede plaats, achter teamgenoot Matsushita, die van op de polepositie mocht vertrekken. Vervolgens probeerde Vandoorne zijn banden enigszins te sparen door een kloof te laten met zijn Japanse teamgenoot. Gisteren, tijdens de eerste race, bleek immers dat de bandenslijtage erg hoog is op de Hungaroring.

Na enkele rustigere ronden verhoogde Vandoorne het tempo en verkleinde hij stelselmatig de kloof met teamgenoot Matsushita van vier naar twee seconden. Echt een bedreiging voor overwinning vormde Vandoorne niet meer. 

Vandoorne kwam zelf tijdens de slotfase van de race nog wel onder druk te staan van Sirotkin maar wist wel probleemloos richting de tweede plaats te rijden, achter teamgenoot Matsushita die voor het eerst in zijn carrière mocht zegevieren in de GP2.

Onze landgenoot doet echter opnieuw een uitstekende zaak in de strijd voor het kampioenschap. Alexander Rossi, tot voor dit raceweekend de grootste concurrent van Vandoorne, behaalde geen enkel punt op de Hungaroring.

Net als in de Formule 1 volgt er nu in de GP2 een zomerpauze, waarna Stoffel Vandoorne zich mag opmaken voor zijn thuisrace op het circuit van Spa-Francorchamps. Aan steun van het publiek zal het hem alvast niet ontbreken!

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: