De Franse politie heeft het vuur geopend op een auto in Parijs. Die probeerde naar verluidt door enkele dranghekken op de Place de la Concorde te rijden die er werden gezet voor de Tour de France-aankomst later vandaag. Dat meldt persbureau AP.

Volgens een woordvoerder van de Franse politievakbond gebeurde het voorval toen politieagenten volop bezig waren met het parcours van de Tour de France af te zetten.

Een auto botste rond 8 uur tegen een ander voertuig en toen de politie de bestuurder wilden controleren, reed die door de wegversperring. De politieagenten openden daarop het vuur. De auto, met naar verluidt twee inzittenden, kon ontkomen. Dat alles gebeurde op de Place de la Concorde, binnen enkele uren het toneel voor de aankomst van de Tour de France.

Bij het incident zouden geen agenten gewond geraakt zijn. Volgens de Franse krant Le Parisien kan de bestuurder van de donkerkleurige auto wel gewond zijn.

Geen aanslag

Een woordvoerder van de Parijse politie zegt dat het om een incident ging dat bijna dagelijks gebeurt in Parijs. Het had volgens hem dan ook niets te maken met de Tour de France of een terreurdaad. De bestuurder zag het volgens de politie wellicht niet zitten om een stukje om te rijden en reageerde wat overspannen. 'Meer was er niet aan de hand', aldus de woorvoerder. De politie is wel nog steeds op zoek naar de bestuurder van de wagen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig