Genk naar winst dankzij De Camargo
Foto: Belga

Igor De Camargo heeft zijn nieuwe start bij Racing Genk niet gemist. De spits scoorde twee keer in de 3-1-zege tegen OHL. Dat was lag niet onder in het spel, maar was wel minder efficiënt.

Peter Maes, de nieuwe trainer van Racing Genk, startte met zijn twee belangrijkste transfers in de basis: De Camargo en Buyens. Voor Milinkovic-Savic was geen plaats, zelfs niet in de kern. Het goudhaantje is op weg naar de Serie A.

De thuisploeg startte als een wervelwind en Gorius trof al meteen de paal. De thuisfans zagen echter hoe het vuur snel doofde en de bezoekers zelfs enkele kansen kregen. Cerigioni miste de grootste mogelijkheid toen hij over kopte en later nog een kans miste. Even later deed De Camargo aan de andere kant voor hoe het wel moest: hij knikte droog binnen: 1-0.

Hetzelfde beeld na de pauze: Genk controleerde, OHL probeerde. Met succes, want op het uur zette de door Genk aan OHL uitgeleende Trossard Kostovski mooi op weg naar de gelijkmaker: 1-1. Feestje bij de bezoekers, maar lang duurde dat niet. Nu was het Gorius die Lenaerts met een kopbal verschalkte. En ook Igor De Camargo deed zijn duit weer in het zakje door de bal keihard in de netten te knallen.

OHL knokte nog voor wat het waard was, maar scoren deed het niet meer. De promovendus bleef dus met lege handen achter, maar toonde wel potentieel.

Te onthouden

Igor De Camargo scoorde twee doelpunten en verdubbelde daarmee het aantal doelpunten dat hij voor Genk scoorde. In zijn vorige periode scoorde hij maar twee keer. In januari 2005 werd hij verkocht aan Brussels, van daar ging het naar Standard, Mönchengladbach, Standard en weer Racing Genk.

Hoogtepunten

4’ - Buffel zet voor vanop rechts. Gorius devieert met binnenkant rechts de bal. OH Leuven ontsnapt, want de poging strandt tegen de paal.

21’ - OH Leuven komt opzetten. Schitterende voorzet vanop links. Cerigioni loopt weg van Kabasele maar kan zijn kopbal niet kadreren.

24’ - De bezoekers ruiken hun kans na zwak uitverdedigen van Genk. Cerigioni staat plots oog in oog met Köteles, hij raakt niet voorbij de Hongaar.

26’ - Igor De Camargo scoort voor Racing Genk. Net wanneer je denkt dat OHL gaat scoren, slaat RC Genk toe. Castagne zwiept het leer voor doel. Buffel schampt de bal met het hoofd, De Camargo komt voor zijn man en kopt de 1-0 binnen.

63’ - Kostovksi scoort voor OH Leuven. De invallers doen het voor OHL. Met veel gevoel dropt Trossard in de voeten van Kostovski, die Köteles van dichtbij verschalkt: 1-1.

67’ - Julien Gorius scoort voor RC Genk. Lang heeft OHL niet kunnen genieten van de gelijkmaker. Tshimanga met een heerlijk aangesneden voorzet. Gorius kopt, de bal verdwijnt via de benen van Lenaerts in doel.

81’ - Igor De Camargo scoort voor Racing Genk. Wat een rentree de ex-speler van Standard in de Cristal Arena. Tshimanga met de snel genomen vrije trap. De Camargo twijfelt niet en vlamt vanop zo’n twintig meter de bal hard in doel: 3-1.

Herleef de match hier