De organisatie van Tomorrowland doet er werkelijk alles aan om het zijn bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken. Maar één factor hebben ook zij niet in de hand: het weer.

De tickets voor Tomorrowland zijn hopeloos uitverkocht, dus over een lagere opkomst moeten die organisatoren zich geen zorgen te maken. Anders ligt dat voor festivals dit weekend zoals Sfinks Mixed, de Gentse Feesten of Borgerwood, die gratis of goedkoop zijn om de drempel laag en het publiek groot te houden. Daar is de opkomst - en dus de verkoop van drank en eten - cruciaal. Slecht weer is de nachtmerrie van menig festivalorganisator. Meer nog: het heeft festivals al de das omgedaan.

Maar een pretbederver is het slechte weer sowieso. Al lijken de meeste festivalgangers het zich niet aan hun hart te laten komen. De organisatie houdt de lucht bovendien zeer nauw in de gaten. Er is permanent een weerman op de weide en aan de bezoekers werden poncho’s uitgedeeld. Op de borden op het terrein verscheen dat om 15 uur de lucht zou opklaren en dat gebeurde ook. Al ziet het er ook voor de rest van de dag en morgen niet zeer goed uit.

Maximaal 17 graden

Afgelopen nacht werd de camping van Tomorrowland al geteisterd door zware onweren. Ook zaterdag is er de hele dag veel bevolking en zijn er perioden met regen. De stevige wind zal wel sterk afnemen, al blijft het fris, tot maximaal 17 graden. Zondag begint droog en met af en toe wat zon. Al zal het ook in de loop van de dag weer gaan regenen, eerst in het westen, later op de dag trekken de buien naar het oosten van ons land.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig