Charles Michel: 'Dat is een politieke keuze'
Foto: bdw
Wie meer dan 2.400 euro bruto verdient, komt niet in aanmerking voor de 100 euro per maand extra die de regering aan de lage en middeninkomens wil geven. Dat zegt premier Charles Michel (MR) in een interview met onze krant. 'Dat is een politieke keuze.'

Er zitten nog veel vaagheden in het politieke akkoord rond de taxshift, maar over een ding is Charles Michel al duidelijk. Vanaf januari wil de regering de laagste en middeninkomens een koopkrachtverbetering van 100 euro per maand geven. Maar die is enkel bestemd voor wie minder dan 2.400 euro bruto verdient, zo verduidelijkt de premier.

‘Volgens de minister van Financiën Johan Van Overtveldt gaat het om een bedrag tussen de 2.000 en de 2.400 euro bruto per maand', zegt hij. Wie meer verdient, mag die extra dertiende maand dus vergeten.

'Dat is een keuze, j’assume', legt hij uit. 'Ik werk ook voor die mensen, door hun jobs te behouden en te werken aan de welvaart en de solidariteit. Maar we kunnen niet alles doen. De laagste en de middeninkomens krijgen de prioriteit.'

Op de persconferentie over de taxshift maakte de regering al duidelijk dat de maatregel vooral de kloof tussen werkenden en niet-werkenden groot genoeg moest houden. Dat moet mensen aanzetten om te gaan werken.