Valse briefjes van 50 euro teisteren Leuven
Foto: EPA

In Leuven zijn valse briefjes van 50 euro in omloop. Dat meldt de politie van Leuven. Onbekenden gebruikten de valse biljetten de voorbije dagen met wisselend succes in apotheken, een bakkerij, een café en een nachtwinkel. In zes gevallen haalden ze hun slag thuis, in vijf andere konden handelaars oplichting voorkomen.

Een groepje van drie of vier mannen probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag in een nachtwinkel in de Parijsstraat een pakje sigaretten te betalen met een vals biljet van 50 euro. De uitbater was de nacht voordien al twee keer op die manier opgelicht. Hij confronteerde hen met het valse briefje. De mannen ontkenden en sloegen op de vlucht. De uitbater kon een foto maken van de verdachte die het biljet overhandigde.

De voorbije dagen werd in Leuven op verschillende plaatsen met valse briefjes van 50 euro betaald. Dat was onder meer het geval bij drie apothekers en in een café in deelgemeente Kessel-Lo. Andere pogingen in het centrum van Leuven en in Kessel-Lo mislukten omdat de handelaars attent waren.

De verdachten worden momenteel opgespoord, onder meer op basis van camerabeelden. De politie van Leuven vraagt alle handelaars om extra alert te zijn als iemand een klein bedrag wil betalen met een biljet van 50 euro. Het gebruik van een geldtester wordt aangeraden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig