Recordeditie voor Gent Jazz
Zaz, een van de publiekslievelingen op deze editie van Gent Jazz Foto: Koen Bauters

Het Gent Jazz Festival, dat zaterdagavond afsluit met Gregory Porter, klokt af op 38.000 bezoekers. Een absoluut publieksrecord, zo meldt de organisatie zaterdag in een persmededeling. Vijf dagen was het festival uitverkocht.

Het festival, dat liep van 10 tot en met 18 juli, telde in totaal vijf uitverkochte dagen: op 12 juli, 15 juli, 16 juli, 17 juli en 18 juli.

‘Door de thematische programmering stond er nu ook voor de eerste namiddagconcerten al heel wat publiek in de tent. Geen enkele groep ontgoochelde’, aldus een tevreden festivalorganisator Bertrand Flamang. Het publiek was vooral te spreken over headliners Tony Bennett & Lady Gaga, Zaz, Rodrigo & Gabriela en Gregory Porter. Voor Flamang zelf waren David Virelles, Flying Horseman en Bill Charlap Trio de revelaties, terwijl hij Charles Lloyd Quartet, Gary Clark Jr. en Van Morrison tot zijn persoonlijke hoogtepunten rekent.

Tijdens het festival werd ook de winnaar van Jong Jazztalent Gent 2015 bekendgemaakt. Het Antwerpse Wout Gooris Trio mag met een budget van 10.000 euro een jaar lang werken op een project in overleg met de festivalorganisatie. Daarna krijgt het trio een podium op de volgende editie van Gent Jazz Festival 2016.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in