De Belg Alain Depierreux is zondag in een Skoda Fabia WRC tweede geworden in de Rallye Bourgogne - Côte Chalonnaise. Hij moest enkel thuisrijder Christophe Vaison laten voorgaan in zijn Porsche 997. De rally telt mee voor de Franse beker, maar staat open voor buitenlanders.

De Rallye Bourgogne - Côte Chalonnaise, in de buurt van Chalon-sur-Saône, trekt altijd heel wat Belgen aan. Ook dit jaar was dat het geval. Het Belgische speerpunt was Eric Cunin, die in maart nog tweede werd achter negenvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb in de Rallye Vins d’Epernay. Cunin, in een Skoda Fabia WRC, lag lange tijd in derde positie, maar moest op de vijfde proef opgeven met mechanische problemen. Daardoor kon teamgenoot Alain Depierreux doorschuiven richting podiumplaats. Toen Olivier Burri, de dichtste belager van Vaison, in zijn Fiesta R5 wegviel in de slotfase werd Depierreux zelfs tweede. Hij draaide enkele beste tijden, maar uiteindelijk bleek Christophe Vaison te snel. Vaison, die in Hollywood bijklust als stuntpiloot, was net geen minuut rapper dan de Belg. Guy Mottard eindigde in een Peugeot 306 Maxi derde.

Naast Cunin en Depierreux stonden er nog enkele Belgen aan de start. Laurent Mottet moest in zijn Peugeot 306 snel opgeven. Marcel Cailloux moest in zijn Ford Puma Kit Car de strijd staken in de slotproef. Franco Arlotti eindigde 22e in zijn Mitsubishi Lancer Evo X.