Huybrechts klopt nummer één, maar verliest finale op European Darts Open
Foto: IMAGEGLOBE
Kim Huybrechts (PDC-17) is er zondag in het Duitse Düsseldorf net niet in geslaagd het European Darts Open op zijn palmares te brengen. In de finale van het zesde toernooi in de European Tour bleek de 47-jarige Schot Robert Thornton (PDC-10) met 6-2 een maatje te groot. Huybrechts liet het niet onaardige gemiddelde van 100,69 per drie darts noteren, maar Thornton deed met 106,18 nog een stuk beter.

'Hier ben ik heel blij mee', reageerde Thornton, die 25.00 pond (35.000 euro) overhield aan zijn eerste zege in de European Tour. 'Meestal ga ik er in deze toernooien de zaterdag al uit, maar ik geef nooit op en dat heb ik hier bewezen.'
In de halve finales schitterde Huybrechts door 's werelds nummer een Michael van Gerwen een 6-3 nederlaag toe te dienen. Thornton ontdeed zich in zijn halve finale met 6-1 vlot van James Wade (PDC-6). Hij kwam daarbij aan een gemiddelde van 111,77, het hoogste van het toernooi.

Zaterdag balanceerde Thornton tegen de jonge Belg Dimitri Van den Bergh (PDC-93) nog op de rand van de uitschakeling. De 21-jarige Van den Bergh kwam in de tweede ronde 2-4 voor tegen de 47-jarige Schot, maar miste zes kansen op 3-5 en moest uiteindelijk met 6-5 de duimen leggen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig