Tweemaal prijs voor Martina Hingis op Wimbledon
Paes en Hingis pakken het gemengd dubbel op Wimbledon Foto: AP

Martina Hingis heeft op twee dagen tijd twee grandslamtitels aan haar palmares toegevoegd. Zondag was de 34-jarige Zwitserse in de finale van het gemengd dubbel aan de zijde van de 42-jarige Indiër Leander Paes veel te sterk voor de Hongaarse Timea Babos en de Oostenrijker Alexander Peya. Na amper 40 minuten stond er tweemaal 6-1 op het bord.

Het is voor Hingis de derde grandslamtitel sinds haar comeback in juli 2013. Zaterdag won ze met de Indiase Sania Mirza al het vrouwendubbel en eerder dit jaar stak ze met Paes ook in het Australian Open de titel op zak. In totaal zit de voormalige nummer een van de wereld aan achttien grandslamtitels: vijf in het enkelspel, tien in het dubbel en drie in het gemengd dubbel. Haar eerste Grand Slam in het gemengd dubbel won ze in 2006, toen ze met de Indiër Mahesh Bhupathi het Australian Open won. Op het heilige gras van Wimbledon verzamelde ze vijf titels. Ze won het enkelspel in 1997 en het vrouwendubbel ook al in 1996 (met Helena Sukova) en 1998 (met Jana Novotna).

Goede dubbelpartner

Ook Leander Paes heeft een niet onaardig palmares. In het enkelspel kwam hij in een Grand Slam nooit verder dan de derde ronde, maar in het dubbel schreef hij ze net als Hingis allemaal op zijn naam, goed voor in totaal zestien titels: acht in het mannendubbel (waarvan één op Wimbledon) en acht in het gemengd dubbel (vier op Wimbledon). .