Ook Thailand te sterk voor Yellow Tigers
Foto: BELGA

De Yellow Tigers (FIVB-13) hebben zondag in het Braziliaanse Sao Paulo ook hun derde wedstrijd van het tweede speelweekend in de World Grand Prix volleybal verloren. Thailand (FIVB-12) bleek met 3-1 te sterk. De setstanden waren 25-11, 25-23, 22-25 en 25-14. Vrijdag hadden de Belgen al met 3-0 verloren van Brazilië (FIVB-2), zaterdag met 3-1 van Duitsland (FIVB-9).

Tegen Thailand startte België met Laura Heyrman, Charloyte Leys, Kaja Grobelna, Freya Aelbrecht, Els Vandesteene, Ilka Van de Vyver en libero Valerie Courtois. Jasmien Biebauw, Celine Van Gestel en Sarah Cools vielen in.

Beterschap in tweede set

‘We hadden al een keer tegen Thailand gespeeld, dus we wisten wat ons te wachten stond’, reageerde Vandesteene, met 14 punten zondag de topscorer van de Tigers. ‘Onze opslagdruk in het begin van de wedstrijd was te flauw. Toen die in het midden van de tweede set wel begon te draaien, konden we blok en verdediging beter beginnen organiseren. Via het midden en tweedehandspunten scoorden we in set twee en drie nog wel, maar Thailand was sterker.’

Nog sterke tegenstanders

Met drie punten uit zes wedstrijden is België op twee na laatste. De laatste in het klassement zakt naar de tweede afdeling. De Belgen willen die laatste plek absoluut vermijden, maar staan in het slotweekend, vanaf vrijdag in Catania, tegen bijzonder sterke tegenstanders: gastland Italië (FIVB-5), opnieuw Brazilië en Rusland (FIVB-7). Het wordt dan ook uitkijken naar de resultaten van Turkije (FIVB-11) en de Dominicaanse Republiek (FIVB-6), de twee landen die puntenloos achter België staan. Zij spelen volgende week in Stuttgart tegen Duitsland en Servië (FIVB-8), alvorens op de slotdag de onderlinge wedstrijd Turkije-Dominicaanse Republiek geprogrammeerd staat. .