Supertransfer in Engeland: 68 miljoen euro voor Liverpool-talent
Raheem Sterling (links) in duel met Cesc Fabregas van Chelsea. Foto: AFP

De eerste supertransfer van deze transferperiode is zo goed als rond. Liverpool heeft een akkoord met Manchester City over een transferprijs van 49 miljoen pond, omgerekend zo'n 68 miljoen euro, voor supertalent Raheem Sterling. Dat melden zowat alle belangrijke Engelse media. Mogelijk opent deze megadeal de deur voor een transfer van Rode Duivel Christian Benteke naar The Reds.

Manchester City en Liverpool hebben een akkoord bereikt over een transfersom van 49 miljoen pond, omgerekend zo'n 68 miljoen euro, voor de jonge flankspeler Raheem Sterling (20). Dat is het hoogste bedrag dat ooit betaald werd voor een speler onder de 21. De Engelse international moet wel nog medische tests afleggen bij City, maar normaal gezien is dat niet meer dan een detail. Aan de blauwe kant van Manchester zal Sterling ploegmaat worden van Rode Duivels Vincent Kompany en Jason Denayer.

City aasde al een tijdje op Sterling, die bij Liverpool nog tot 2017 onder contract lag. Vorige maand wees Liverpool reeds twee keer een bod van de Citizens af. Sterling is grof wild, want de winger staat bekend als een van de talentrijkste voetballers ter wereld. Eind vorig jaar kreeg de Engelse international dan ook de Golden Boy Award, de prijs voor het grootste talent op de Europese voetbalvelden die jaarlijks uitgereikt wordt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport.

De transfer van Sterling opent mogelijk ook de deur voor een transfer van Rode Duivel Christian Benteke van Aston Villa naar The Reds. Eerder deze week nog beweerden insiders dat Liverpool Benteke meteen zal halen zodra Sterling verkocht is. The Reds vielen aanvankelijk nog over de hoge afkoopclausule (zo'n 45 miljoen euro) die de Rode Duivel in zijn contract heeft staan, maar zodra de 68 miljoen euro van Sterling toegevoegd wordt aan de bankrekening van de club zal Liverpool waarschijnlijk wèl bereid zijn zwaar te investeren.