Nederlander Coldenhoff zegeviert in MXGP, Strijbos vierde in Grote Prijs van Letland
Foto: ANDRE VERHOEVEN

Glenn Coldenhoff (Suzuki) heeft zondag de Grote Prijs motorcross van Letland in de MXGP-klasse gewonnen. De Nederlander realiseerde zo voor het eerst in zijn loopbaan een GP-zege in de MXGP-categorie. Kevin Strijbos (Suzuki) moest tevreden zijn met de vierde plaats.

Op het circuit van Kegums, waar de 12e WK-manche werd afgewerkt, finishte Coldenhoff als tweede in de tweede reeks. Eerder op de dag had hij de eerste reeks gewonnen.

In de eindstand belandde Gautier Paulin (Honda), derde in beide reeksen, op de tweede plaats. De Franse WK-leider Romain Febvre (Yamaha), winnaar van reeks twee maar pas achtste in de eerste reeks, moest tevreden zijn met de derde plaats. Strijbos kwam net tekort voor het podium na een tweede plaats in de eerste en een zesde plaats in de tweede reeks. De Italiaanse regerende wereldkampioen Antonio Cairoli (KTM) werd vijfde, Jeremy Van Horebeek (Yamaha) zevende.

In de WK-stand behoudt Febvre zijn leidersplaats met 457 punten, voor Cairoli (416 ptn) en Paulin (391). Clément Desalle, nog steeds buiten strijd met blessures, staat op de zesde plaats. Van Horebeek is achtste, Strijbos 11e.

De GP in de MX2-klasse werd in Letland gewonnen door de Brit Max Anstie (Kawasaki), die in beide reeksen zegevierde. De Let Jonass Pauls (KTM) eindigde op de tweede plaats. Julien Lieber (Yamaha) werd 11e, Jens Getteman (Honda) 14e en Brent Van Doninck (Yamaha) 15e. In de WK-stand behoudt de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) de leidersplaats. Wegens blessures verscheen hij in Kegums niet aan de start.