Vlakbij het Reyersviaduct organiseert het Brussels Gewest zondagnamiddag een buurtfeest om afscheid te nemen van het viaduct. Dat wordt vanaf volgende week definitief afgebroken.

Meest in het oog springende attractie op het feest is de Sky Watch, een gondel aan een grote kraan waarmee de inzittenden vanop een hoogte van ongeveer 60 meter een zicht krijgen op de omgeving. ‘Dit leek ons een gepaste manier om de buurtbewoners te bedanken en hen de kans te geven afscheid te nemen van het viaduct’, zegt Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet.

Bedanken

‘Dit is een complexe en lange werf en we willen de buurtbewoners bedanken voor hun begrip en geduld’, zegt de minister. ‘Tegelijkertijd willen we hen ook informeren over de stand van zaken en de werken die er nog aan komen. Zo krijgen ze ook een beeld van hoe de omgeving er zal uitzien eenmaal we die infrastructurele vergissing uit het verleden die het viaduct is, hebben rechtgezet. Het viaduct moet straks plaatsmaken voor een groene stadsboulevard. Tenslotte is het buurtfeest ook een gelegenheid om een gezellige namiddag door te brengen met buren en vrienden.’

Optredens en wandelingen

Naast de Sky Watch zijn er optredens van acrobaten en muziekgroepen, Bar- en Foodtrucks, geleide buurtwandelingen en springkastelen, grime en clowns voor de allerkleinsten. Vanavond treedt DJ Fady One, bekend van PiKniK ElektroniK, nog op.

Vanaf volgende week beginnen de voorbereidende werken voor de afbraak van het Reyersviaduct en vanaf 3 augustus begint een gespecialiseerd bedrijf het asbest van het viaduct te verwijderen. Begin oktober starten dat de eigenlijke afbraakwerken. Die zouden tot juni 2016 lopen, al bestaat de hoop dat het Diamantkruispunt al in de herfst kan opengaan voor het verkeer, als het dak van het viaduct verwijderd is.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig