AA Gent heeft zijn galamatch tegen het Franse Bordeaux gewonnen na een heuse doelpuntenkermis. 4-3 stond er op het scorebord na 90 minuten, invaller Benito Raman mocht maar 23 minuten meespelen maar scoorde wel twee keer. Bij AA Gent kreeg de nauwelijks 17-jarige middenvelder Hasan Özkan een basisplaats.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

AA Gent ontving Bordeaux, vorig jaar zesde in de Franse Ligue 1, voor een galawedstrijd in de Ghelamco Arena. De Gentenaars stelden zowat hun sterkste elf op - opvallend hierbij: de basisplaats voor de nog maar 17-jarige middenvelder Hasan Özkan, die vorig jaar overkwam van KV Mechelen. 

Een gala voor de Belgische landskampioen, daar hadden de Fransen echter maar weinig oren naar: Diabate stond na zes minuten al op de goede plek om een hoekschop in doel te trappen. AA Gent had echter het betere van het spel en knokte zich terug in de partij. Laurent Depoitre kopte een bal tegen de hand van Pallois en de Buffalo's kregen een penalty. Sven Kums liet dat cadeau niet onuitgepakt: 1-1. 

Toure had Bordeaux even later op voorsprong kunnen brengen, maar oog in oog met doelman Matz Sels was die laatste de sterkste. Op slag van rust viel de 1-2 dan toch: Saivet krulde een vrije trap heerlijk in doel. AA Gent sloeg meteen na de koffie terug: Depoitre glipte door de Franse defensie en bleef koel voor doel. Even later moest Brecht Dejaegere het veld geblesseerd verlaten nadat ook Thomas Matton de match al voortijdig had moeten staken. Maar invaller Benito Raman deed van zich spreken in de 23 minuten die er nog te spelen waren. Eerst kwam hij naar binnen om knap de 3-2 aan te tekenen en even later trof hij, nadat Poko de bordjes weer gelijk had gehangen, ook raak voor de 4-3. Een mooie zege voor AA Gent in zijn galamatch.

Anderlecht (zonder Mitrovic, maar mét Suarez) niet voorbij Basaksehir

Anderlecht is er op trainingskamp niet in geslaagd om de Turkse eersteklasser Basaksehir opzij te zetten. In de afsluitende oefenwedstrijd van de stage in het Nederlandse Tegelen werd er niet gescoord. Opvallend: Aleksandar Mitrovic en Chancel Mbemba kwamen niet in actie in afwachting van een eventuele transfer.

Wél present: Matias Suarez. De Argentijnse spits viel een kwartier voor tijd in, maar kon het verschil niet maken. Coach Besnik Hasi was toch opgezet met de speelminuten van Suarez: 'Voor Matias is het mentaal belangrijk dat hij er voor het eerst weer echt bij was'.

Opstelling Anderlecht: Roef, Vanden Borre (77' Colin), Nuytinck, Deschacht, Obradovic (85' N'Sakala), Dendoncker, Defour, Tielemans, Praet (77' Kawaya), Acheampong (75' Suarez), Kabasele.

Om 18u speelt kampioen AA Gent zijn galamatch in de Ghelamco Arena tegen het Franse Bordeaux.