Schotse vrouw die na ongeval drie dagen naast dode vriend lag, ook gestorven
John Yuill en Lamara Bell. Foto: rr

Lamara Bell, de jonge vrouw die na een verkeersongeval in Schotland drie dagen lang zwaargewond naast haar dode vriend in het wrak gelegen had, is zondag in het ziekenhuis gestorven. De 25-jarige vrouw overleed in het UZ van Glasgow, waar ze in een kunstmatige coma werd gehouden.

Bell zat zondag 5 juli samen met haar vriend John Yuill (28) in de wagen toen hun Renault Clio van de weg geraakte. Yuill was op slag dood bij het ongeval en Lamara Bell, moeder van twee kinderen, raakte zwaar gewond.

De politie had naar eigen zeggen diezelfde dag al een oproep ontvangen dat er bij Bannockburn ten noordwesten van Edinburgh een auto van de snelweg was geraakt. Maar de agenten reageerden pas woensdag op een tweede oproep, zo schreef de krant The Scotsman.

Pas toen werd het wrak gevonden, met daarin de zwaar gewonde Lamara Bell. Die werd in allerijl naar het universitair ziekenhuis in Glasgow gebracht. Daar is ze zondag overleden. Dat schrijft haar vader op Facebook. ‘Mijn prachtige meid is deze ochtend gestorven.’

Onderzoek

De Schotse politiebaas Stephen House verontschuldigde zich vrijdag bij de families van de slachtoffers en kondigde een onderzoek aan. De informatie was op het ogenblik van de eerste oproep niet correct ‘in het systeem’ geregistreerd.

Op het internet werd het ontslag van de politiechef geëist.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig