Brash wint 9de proef Global Champions Tour, Constant Van Paesschen 16de
Scott Brash Foto: AFP

Scott Brash heeft zaterdag in het Portugese Estoril de negende manche in de Global Champions Tour gewonnen. De 29-jarige Schot vormde met de 13-jarige ruin Hello Sanctos de snelste van drie foutloze combinaties in een barrage met vier.

De Saoediër Abdullah Al Sharbatly was met Domingo 1.67 trager dan Brash. De Ier Greg Broderick werd met Going Global op bijna vijf seconden derde. De Duitser Christian Ahlmann was in de Grand Prix de snelste van alle barragerijders, maar moest met Cornado II wel als enige vier strafpunten noteren.

Constant Van Paesschen kon zich met Diamanthina als enige Belg voor de tweede ronde plaatsen. Daarin moest hij acht strafpunten noteren, zodat hij op een zestiende plaats eindigde, wel nog goed voor 21 punten voor het klassement van de Global Champions Tour. Gregory Wathelet werd met Eldorado 20e, Pieter Devos werd met Dream of India in de eerste ronde uitgesloten.

Luciana Diniz, met Winningmood voor eigen publiek negende in Estoril, behield de leiding in de Global Champions Tour. Na negen van vijftien manches heeft de 44-jarige Portugese amazone met 246 punten 32 punten voor op titelverdediger Brash, die voor zijn derde Global Champions-zege van het seizoen 100.000 euro opstreek. Ahlmann is op 74 punten derde. Constant Van Paesschen is met 85 punten en een zeventiende plaats beste Belg. De volgende manche van het lucratieve circuit wordt volgende week in het Franse Chantilly gesprongen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig