Huybrechts bij laatste zestien European Darts Open, Van den Bergh eervol onderuit
Kim Huybrechts Foto: IMAGEGLOBE

Kim Huybrechts (PDC-17) heeft zich zaterdag in het Duitse Düsseldorf met een 6-4 overwinning tegen de Duitser Jyhan Artut (PDC-54) geplaatst voor de achtste finale van het European Darts Open. Dimitri van den Bergh (PDC-93) is uitgeschakeld na een nipte 6-5 nederlaag tegen de Schot Robert Thornton (PDC-10).

Huybrechts haalde een gemiddelde van 105,47 per drie darts en was bij liefst 75 procent van zijn uitworpen succesvol. Starten en eindigen deed hij met een 11-darter. Ook de 21-jarige Dimitri van den Bergh deed het bijzonder goed. Met een 126 checkout nam hij tegen Thornton een 2-4 voorsprong, maar in het achtste leg miste hij zes dubbels en liet hij zo de kans liggen om op 3-5 te komen. Dat liet Thornton toe om alsnog zijn vel te redden.

Zondagnamiddag neemt Huybrechts het om een plaats in de kwartfinales op tegen Michael Smith (PDC-13). Die schakelde de Oostenrijker Mensur Suljovic (PDC-31) met 6-4 uit.

De Schot Peter Wright (PDC-5) zal zichzelf niet op de erelijst opvolgen. ‘Snakebite’ liet zich in de tweede ronde met 6-5 verrassen door de Zuid-Afrikaan Devon Petersen (PDC-61). De Australiër Simon Whitlock (PDC-8), vorig jaar runner-up, is er wel nog bij, al kwam ook hij dicht bij de uitschakeling. Tegen Joe Cullen (PDC-47) redde hij het nipt met 6-5.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig