Burgemeester Geraardsbergen laat parkeerboetes op 11 juli schrappen
Foto: fvv
In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen moeten de stadswachten alle parkeerboetes verscheuren die ze gisteren uitschreven. ‘Ze waren vergeten dat het een feestdag is, en dan is een parkeerbon nemen niet nodig’, zegt burgemeester Guido De Padt (Open VLD). Maar ook in veel andere gemeenten en steden bestaat over betalend parkeren op 11 juli de grootst mogelijke onduidelijkheid.

De Padt draait in Het Nieuwsblad op Zondag niet rond de hete brij heen. ‘Op de parkeerautomaten staat dat je op feestdagen niet moet betalen. Voor mij is 11 juli een feestdag. Dus toen ik hoorde dat onze stadswachten toch parkeerbonnen aan het uitschrijven waren, heb ik meteen ingegrepen. Al deze boetes zullen worden geannuleerd’, aldus De Padt.

De stad Geraardsbergen was trouwens verre van de enige. Navraag van Het Nieuwsblad leert dat het in veel Vlaamse steden en gemeenten compleet onduidelijk was of je al dan niet geld in de parkeermeter moest steken.

‘Het probleem is dat 11 juli nog altijd geen officieel, wettelijk erkende feestdag is’, zegt Peter Lammens, voorzitter bij de Belgische Parkeerfederatie. ‘En dat zorgt ervoor dat de ene gemeente wel verwacht dat er geld in de parkeermeter wordt gestoken, en andere niet. Wij vragen al lang dat er hieromtrent een eenvormig beleid komt, kwestie van het voor iedereen klaar en duidelijk te maken’, zegt Lammens in de krant.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig