Een storm tijdens een muziekfestival in Oostenrijk heeft zaterdagavond een dode geëist. Een muziekliefhebber kwam om toen een lichttoren door de felle wind neerstortte. Het festival gaat gewoon door.

Dat heeft het Rode Kruis in Salzburg meegedeeld. Op het moment van het ongeval waren circa 11.000 mensen aanwezig op de kampeerplaats van het ‘Electric Love Festival’ aan het racecircuit Salzburgring.

Ongeveer drie kwartier voor het ongeval had de organisatie een waarschuwing gekregen van de weerkundige dienst. Daarop waren ook heel wat maatregelen getroffen, zoals het stevig vastzetten van de technische apparatuur en de tenten. De aanwezigen waren ook gewaarschuwd voor de storm. ‘Helaas is het ondanks die maatregelen toch tot dat verschrikkelijke ongeval gekomen’, aldus organisator Manuel Reifenberger.

Op zijn Facebookpagina bevestigt de organisatie dat er een dodelijk ongeval is gebeurd. De rest van het festival wordt niet geannuleerd, ‘omdat dat het veiligste is’, klinkt het.

 

 

Uns wurde gerade bestätigt, dass es einen tragischen Unfall mit Todesfolge während dem Sturm am Campingplatz gab. Aus...

Posted by Electric Love Festival on Saturday, July 11, 2015

 

Vrijdag speelden Dimitri Vegas en Like Mike op het festival. Ook Armin Van Buuren, Steve Aoki en Tiësto stonden op de affiche.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig