De twee tieners die een jongen van 14 van een brug over het Albertkanaal hebben gegooid, zijn intussen geïndentificeerd. Het gaat om twee jongens van 17 en 18 jaar oud. De 18-jarige zal als volwassene worden berecht, meldt VTM Nieuws.

Het slachtoffer, David N., kon nog gered worden, maar liep wel verwondingen op. Zijn moeder heeft een klacht ingediend voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Zowel het parket van Luik als dat in Limburg zullen een dossier over het incident openen.

‘Het dossier van de minderjarige verdachte zal in Luik worden behandeld. De meerderjarige uit Rocourt zijn dossier wordt door ons behandeld’, zegt Pieter Strauven van het parket Limburg. ‘Maar omdat we momenteel nog geen dossier in handen hebben - het onderzoek startte in Luik en zal naar ons worden gestuurd - kunnen we er niks over zeggen.’

Op een filmpje van het incident is te zien hoe de twee jongeren David op de balustrade van de brug in Riemst plaatsen. De tiener schreeuwt om hulp want hij kan amper zwemmen. Toch duwen de jongeren hem in het kanaal dat tien meter lager ligt. De jongeren beweerden achteraf dat het ‘maar voor de grap was’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig