Universiade Gwangju: Discuswerper Philip Milanov verovert goud
Foto: EPA

Philip Milanov heeft zaterdag op de Universiade in het Zuid-Koreaanse Gwangju de gouden medaille behaald in het discuswerpen. De student van de Hogeschool West-Vlaanderen gooide de discus 64,15m ver.

Bij zijn eerste poging lukte Milanov 62,60m. In zijn tweede beurt verbeterde hij zichzelf tot 64,15m, waarna nog enkele nulpogingen volgden. Het zilver ging naar de Australiër Matthew Denny (62,58m). Het podium werd vervolledigd door de Litouwer Andrius Gudzius (62,54m).

Milanov had zich eind april al geplaatst voor het WK in Peking (22-30 augustus), waarvoor de limiet 65m bedraagt. Op de provinciale atletiekkampioenschappen van Vlaams-Brabant scherpte hij toen zijn Belgisch record aan tot 66,43m.

Eerder behaalde tienkamper Thomas Van der Plaetsen ook al goud in Gwangju. Taekwondoka Mourad Laachraoui pakte zilver in de categorie tot 54 kilogram. Chloé Henry was dan weer goed voor de bronzen medaille in het polsstokspringen. Verder greep België tweemaal brons in het boogschieten met de compoundboog (Sarah Prieels en Renaud Domanski in de gemengde ploegencompetitie en Domanski in de individuele competitie).