Nicky Hilton trouwt in Valentino-jurk van 70.000 euro
Nicky Hilton. Foto: © Zed Jameson / FameFlynet.uk.com

Vrijdagmiddag is Nicky Hilton in het huwelijksbootje gestapt met James Rothschild. De jongste dochter van hoteleigenaar en miljardair Richard Hilton trouwde in een dure, klassieke en vooral zeer mooie jurk van modehuis Valentino.

Nicky Hilton is vrijdagmiddag getrouwd, precies zoals het een Hiltondochter betaamt: met alle ogen op haar gericht. Het is gewoonlijk vooral Paris Hilton, model, celebrity en notoir verwend nest, die met de meeste aandacht gaat lopen. Maar vrijdag moest ze in haar 31-jarige zusje Nicky haar meerdere erkennen. Zij trouwde in Kensington Palace in Londen met James Rothschild in een door modehuis Valentino ontworpen prachtige jurk die 70.000 euro zou gekost hebben. Paris mocht wel bruidsmeisje zijn.

In een interview met Harper's Bazaar vóór het huwelijk had Hilton al bekend dat ze haar hele leven al wilde dat Valentino haar trouwjurk zou ontwerpen. ‘Ik denk niet dat er een andere couturehuis is dan dat.’ Behalve een jurk van Valentino, droeg Hilton ook pumps van Christian Louboutin. Op de hakken stond ‘Mrs. Rothschild’ geschreven. Haar kersverse echtgenoot James (31) is de erfgenaam van de bekende bankiersfamilie.

De maag van de ontwerper keerde vermoedelijk een paar keer om toen de meterslange kanten sluier onder de wiel terechtkwam van een Bentley. Het werd een serieuze inspanning voor een van de gasten om de stof er vanonder te krijgen.