Op het internet circuleren beelden van een groepje jongeren die een vijftienjarige jongen van een brug in Riemst gooien. De moeder van het slachtoffer, David N., heeft klacht ingediend bij de politie.

Op de beelden is te zien hoe de Luikse jongeren David op de balustrade van de brug plaatsen. David schreeuwt om hulp, maar de jongens duwen hem van de balustrade af, waardoor hij tien meter lager in het kanaal belandt. Eens hij in het water ligt, wordt de adem van de tiener afgesneden en spartelt hij bang in het rond.

Na enkele seconden roept hij luidkeels om hulp. 'Logisch', zegt zijn moeder, die naar aanleiding van de video met de Franstalige zender RTL sprak, 'want kan David amper zwemmen'. 'En al zijn vrienden weten dat trouwens, want hij wilde dolgraag brandweerman worden maar hij is niet door het ingangsexamen geraakt omdat hij niet goed kan zwemmen. Dit had veel slechter kunnen aflopen', zegt ze. 

'Maar voor de grap'

Aan VTM Nieuws laat de moeder van de jongen weten dat ze inmiddels klacht heeft ingediend bij de politie voor onopzettelijke slagen en verwondingen. Die heeft de jongeren verhoord, maar het vriendengroepje beweert dat het duwtje van de brug in Riemst 'maar voor de grap was'. Ook de toeschouwers die langs de kant stonden maar niets deden, riskeren een straf. 

Het incident gebeurde op maandag. David N. is dinsdag naar het ziekenhuis gegaan om zijn verwondingen te laten vaststellen. De tiener heeft blauwe plekken over zijn hele lichaam en enkele gekneusde ribben, maar komt er verder enkel met de schrik van af. 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig