Het overkomt de besten: na zijn eerste verschijning bij de eurogroep wandelde Euclides Tsakalotos, de nieuwe Griekse minister van Financiën, de vergadering buiten met zijn notities onder de arm, goed zichtbaar voor alle fotografen.

Gelukkig stonden er geen grote geheimen op het witte papier met de hoofding van ‘The Hotel’, een Brusselse – niet onaardige – plek om te overnachten. Het meest opmerkelijke: Tsakalotos prentte zichzelf in om ‘geen triomfalisme’ tentoon te spreiden na het referendum van afgelopen weekend.

Tsakalotos had echter geen nieuwe voorstellen of een nieuw verzoek om steun meegebracht naar de vergadering van de ministers van Financiën van de eurolanden. Volgens de Belgische minister Johan Van Overtveldt zorgde dat rond de tafel voor de nodige consternatie.

Dehaene

In 2008 kwam ook al een persoonlijke nota van Jean-Luc Dehaene in de openbaarheid, nadat een fotograaf een kiekje nam van de politicus net voor hij de oprijlaan van kasteel Belvédère binnenreed op weg naar de koning.

De (te) scherpe foto gaf een inkijk in enkele denksporen van Dehaene om uit de formatiecrisis te geraken. De CD&V’er beschouwde zijn toenmalige kartelpartner N-VA als ‘onzekere factor’ en maakte melding van ‘quid N-VA -nodig voor oranje-blauw’.