Omroepsters wuiven op 16 juli kijker uit

Het afscheid van de omroepsters op Eén komt sneller dan iedereen had gedacht: niet aan het einde van de zomer, maar al volgende week, op donderdag 16 juli. ‘Maar we wuiven hen op een gepaste manier uit’, klinkt het bij de VRT.

Donderdag 16 juli. Dat is uw laatste kans om de omroepsters aan het werk te zien op Eén. Die dag vindt de zwanenzang plaats van Saartje, ­Andrea, Eva en Geena Lisa. Na ‘Vive le vélo’ zullen ze zich samen tot de kijkers richten voor een afscheidsgroet.

Dat is vroeger dan verwacht want iedereen keek aanvankelijk naar het einde van de zomer voor het afscheid. ‘Die datum is er in overleg gekomen’, klinkt het bij de VRT. ‘We hebben met alle betrokkenen rond de tafel gezeten, geluisterd naar hun voorkeuren en verzuchtingen en ook de agenda’s samen gelegd.’

Einde van een tijdperk

Het nieuws dat Eén zou stoppen met de omroepsters in beeld, sloeg een maand geleden in als een bommetje. De beslissing betekent na al die jaren niet alleen het einde van een tijdperk, uit de talrijke reacties van de kijkers bleek ook hoe geliefd de omroepsters waren. Als het gezicht van de zender, en iemand die warmte in de huiskamer brengt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in