Lost Frequencies eerste Belg ooit bovenaan Britse muziekcharts
Felix De Laet, dj Lost Frequencies Foto: if
Felix De Laet (21), oftewel Lost Frequencies, staat met ‘Are you with me’ op nummer één in Britse hitlijst. Dat deed geen enkele Belgische artiest hem ooit voor.

Geen Belgische artiest die internationaal zo scoort als Felix De Laet. Lost Frequencies is wereldwijd de meest beluisterde Belgische artiest van het moment. ‘Are you with me’ haalde al de eerste plaats in Belgische hitlijsten, maar ook in landen als Duitsland, Oostenrijk en Polen. En nu heeft hij klaargespeeld waar geen enkele Belgische artiest ooit in slaagde: nummer één worden in Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië wordt algemeen beschouwd als toonaangevend muziekland. In 2012 stond Gotye al op één met ‘Somebody that I used to know’, maar Wouter De Backer heeft dan wel Belgische roots, hij is Australiër.

‘Als ik hoor dat mijn muziek meer gedraaid wordt dan die van Stromae, word ik wat verlegen’, zegt De Laet in Het Nieuwsblad. De dj hoorde het origineel van countryzanger Easton Corbin en maakte er met zijn laptop en hoofdtelefoon zijn eigen versie van. In enkele maanden tijd werd de voormalige economiestudent hyperpopulair.

'Ik had nooit verwacht dat het nummer zo groot zou worden', zegt De Laet aan de Britse muziekwebsite officialcharts.com. 'Het is een ware eer om op één te staan.' Met 'Are you with me' verdreef hij 'Not letting go' van Tinie Tempah en Jess Glyne.

Het lijkt er evenwel op dat hij concurrentie zal krijgen van Lionel Richie, na diens passage op Glastonbury, maar De Laet heeft al een opvolger klaar: 'Reality', in samenwerking met Janieck Devy. Die kwam op nummer twee binnen in de Vlaamse Ultratop, en haalde meteen nadien de eerste plek binnen. In Duitsland is de tweede plek al binnen en in Frankrijk en Zwitserland respectievelijk plek zes en de zeventiende plek.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in