Geen bont meer voor Boss
archiefbeeld. Foto: WDK

Hugo Boss gaat vanaf volgend jaar enkel nog nepbont gebruiken in de collecties. Dierenrechtenorganisatie Gaia reageert verheugd op de ‘diervriendelijke’ beslissing.

‘Vanaf de herfst- en wintercollectie van 2016 gebruiken we geen wasbeerhond of konijnen meer’, verklaarde Bernd Keller, creatief directeur van het modemerk Hugo Boss in haar jaarlijkse duurzaamheidsrapport. ‘Dat betekent dat we in geen enkele collectie nog dierenvacht gebruiken, waarmee we een duidelijk signaal uitzenden.’

‘We maken vandaag ook al producten met diervriendelijk bont en leer’, aldus Keller nog. ‘We willen met een nieuw soort luxe de huidige en vooral de volgende generatie inspireren.’

Gaia: ‘Boss profiteerde mee van wrede bontindustrie’

Hugo Boss nam de beslissing na intensieve gesprekken met de Fur Free Alliance, een internationale verzameling van dierenrechtenorganisaties die in België vertegenwoordigt wordt door Gaia. ‘Hugo Boss profiteerde mee van de wrede bontindustrie. Maar nu toont het merk aan de rest van de modesector dat het mogelijk is om mode en ethiek te combineren’, is directeur Ann De Greef tevreden.

‘Laat ons hopen dat andere merken het goede voorbeeld van Hugo Boss zullen volgen, aangezien zowel de consumenten als de kledingverkopers zich steeds meer bewust worden van de vreselijke omstandigheden in pelsdierkwekerijen in Europa en elders ter wereld’, besluit De Greef.

Ook andere merken als Tommy Hilfiger, Ralph Lauren en Stella McCartney schaarden zich eerder al achter de strijd tegen het gebruik van bont in de mode-industrie.