Jan Leyers voorzitter van de Vlaamse Filmprijzen
Jan Leyers

Jan Leyers is door het Filmfestival van Oostende (FFO) aangesteld als juryvoorzitter van de Ensors. Dat zijn de Vlaamse Filmprijzen die uitgereikt worden op de slotdag van het festival, op 19 september. Dat meldt de organisatie van FFO15 maandag.

De voorzitter van de jury is dit jaar Jan Leyers, zanger, songwriter en televisiepersoonlijkheid. Hij neemt de fakkel over van vorig voorzitter Bart De Pauw.

De acht andere juryleden raakten ook bekend. Het gaat om de actrice Viviane De Muynck, theatermaker Jurgen Delnaet, art director Kurt Rigolle, schrijver Peter Terrin, director of photography Frank van den Eeden, Eigen Kweek-regisseur Joël Vanhoebrouck en producent Mariano Vanhoof. De laatste in het rijtje is misschien de opvallendste. Het gaat om Johannes Verschaeve, frontman van de rockgroep The Van Jets, en zelf ook Oostendenaar.

Er komen een 19-tal categorieën in aanmerking voor de Ensors. De nominaties worden op vrijdag 7 augustus bekend gemaakt. “Voor een kleine regio is Vlaanderen uitzonderlijk productief en succesvol. De Vlaamse film blijft scoren in binnen- en buitenland, en Filmfestival Oostende is er trots op dat de Ensors een mooi hoogtepunt blijven in de steeds drukker wordende Vlaamse filmjaren”, aldus FFO.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig