Summerfestival krijgt 70.000 feestvierders op nieuwe locatie
Foto: Joren De Weerdt

Het elektronisch muziekevenement Summerfestival zal dit weekend zo’n 70.000 bezoekers ontvangen hebben. Zo deelt de organisatie zondagavond mee. Het festival deed vooral zaterdag de eigen naam alle eer aan, met tropische temperaturen. ‘Er is gigantisch veel water gedronken’, klinkt het.

Op de rechtse Scheldeoever trok het evenement vorig jaar zo’n 68.000 bezoekers. Nu doet het festival het op de andere Scheldeoever nog ietsje beter. ‘We hadden gehoopt op minstens een status-quo, maar we zijn heel blij dat we nu nog licht stijgen’, zegt woordvoerder Matthias De Caluwe. ‘Verhuizen brengt altijd heel wat spanning met zich mee, en in de week van de rechtszaak bij de Raad van State (over afgewezen buurtprotest tegen het festival, red.) is de verkoop ook even stilgevallen.’

Het festival, dat ook 14.500 kampeerders aantrok, werd zaterdag wel geplaagd door de loden hitte waardoor vrijdag al een vooralarm van het medisch interventieplan werd afgekondigd. Eigen water mocht en overdag kostte het festivalwater ook de helft minder. ‘Er is gigantisch veel water gedronken. Dat heeft er ook toe geleid dat er heel weinig problemen waren’, stelt De Caluwe.

Ook zondag begon warm, maar ’s middags stak een frisse, soms stevige wind op. ‘Een windstoot heeft een van de tenten (de Hardstyle-stage, red) even opgetild, waardoor ook een zeil scheurde. Drie kwartier later was dat hersteld en kon de tent opnieuw vrijgegeven worden’, aldus de woordvoerder.

Zondagavond sluiten Nicky Romero, Blasterjaxx, Robin Schulz, Dyro en Korsakoff het festival af. Stipt om middernacht moeten de lichten uit. In totaal zullen circa 150 dj’s op acht podia hebben gedraaid.

Volgens de organisatie liepen bij het buurthuis van het festival nauwelijks klachten binnen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in