Onweer op komst, mogelijk met hagel en windstoten
Foto: JEFFREY GAENS

Er komen zondagmiddag verspreid over heel land regen- en onweersbuien voor, mogelijk met hagel. Plaatselijk valt daarbij veel neerslag.

Er staat een matige westenwind en tijdens de buien kunnen windstoten optreden. Aan de kust blijft het kwik steken bij zowat 21 graden, maar landinwaarts wordt het nog zo’n 25 graden in het centrum tot 30 graden in het zuiden van de provincie Luxemburg.

‘s Avonds verdwijnen de buien en van het westen uit klaart het op. Vannacht blijft het droog, met minima van 10 tot 14 graden.

Zonnig

Maandag wordt droog en vrij zonnig. De wind waait matig uit het zuidwesten. Maxima: 21 graden aan zee en ongeveer 25 graden landinwaarts. Daags nadien wordt het opnieuw warm met zonnige perioden en ongeveer 29 graden. Aan zee is het koeler. In de loop van de dag wordt de kans op enkele regen-of onweersbui groter.

Maar woensdag zijn we aan een frisser intermezzo toe. Er staat een pittige westenwind en de temperatuur blijft bij zowat 20 graden steken.

In de tweede helft van de week is het droog, het wordt zonniger en de temperatuur loopt tegen vrijdag op naar pakweg 28 graden.