Terwijl de Tour de France uit de startblokken schoot, reed TW Classic in één ruk een stevige, muzikale en vooral zeer hete rit. The Scabs bleven in het wiel hangen van de hitte en Anastacia hield de spanning er voornamelijk in dankzij haar gladgeschoren benen en indrukwekkend hoge schoenen.

Het was aan de Schotse band Texas - even oud als een van onze verslaggevers - om de koers om 18 uur echt op gang te trekken met oude hits in nieuwe truitjes. Frontvrouw Sharleen Spiteri was opgetogen ‘zoveel mensen van een zekere leeftijd’ in het publiek te zien. Maar ook op het podium viel geen witte trui te bedelen, ook later op de avond niet: oudgedienden lenen zich goed tot hoge verwachtingen en veel meezingers, maar minder tot grote verrassingen.

Het optreden van Anouk was herkenbare - maar ook goede - koek en om 21 uur verscheen dan eindelijk Robbie Williams ten tonele. ‘Ondeugend aapje en eeuwige geile bok’, noemde onze recensent hem. Met een geblondeerde haarsnit, quality time met een fan en voorts vooral - wat had u gedacht - veel show bracht hij veel hits en nog meer covers. TW Classic afsluiten deed Maxi Jazz van Faithless met charme en een feest, zoals we dat van hem gewend zijn.

Maar slechts één man kon met de gele trui gaan lopen en dat was, aldus onze recensenten, meneer Williams. Met drie zoenen en een groot boeket mag hij het vliegtuig op. Voor het vervolg van zijn Tour.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in