Dankbaar FM Brussel op weide Couleur Café
De rode bus van FM Brussel staat er nog. Foto: VRT
Van Antwerpen over Brussel en Steenokkerzeel tot Werchter: Vlaanderen zindert van de hitte én de festivalsfeer. Op de weides, maar net zo lief op sociale media en radiozenders. FM Brussel zou niet op de weide van Couleur Café gestaan hebben, als niet op het nippertje beslist werd dat de zender toch niet werd opgedoekt. En dat enthousiasme is voelbaar bij zijn presentatoren.

Het had niet veel gescheeld of de fameuze rode bus van radiostation Fm Brussel had op de weide van Couleur Café niet gestaan. Het enthousiasme bij de reporters is desondanks - of net daarom - enorm groot. 'Festivalgangers klampen me hier vast en vragen: "Jullie gaan toch niet stoppen, hè?"', zei een van de reporters vrijdagavond niet zonder trots op de radio.

'We zijn heel blij dat we zo warm onthaald worden', zegt een van de radiomakers Lotte Van Den Bogaert. 'Van de mensen van Couleur Café krijgen we zeer veel steun. Iedereen is nog blijer om onze rode bus te zien dan andere jaren. We hadden bericht gekregen dat we normaal gezien eind juni moesten stoppen, wat ook wilde zeggen: geen Couleur Café. Door de enorme steun is er bij een aantal mensen toch een belletje gaan rinkelen dat het geen goed idee is om radio zomaar af te schaffen.'

Ook elders op Twitter leven de festivals. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in