TW Classic trekt in tropische hitte op gang met The Scabs
Foto: Geert Van de Velde

De 14de editie van TW Classic is zaterdag gestart in wat officieel een hittegolf mag heten. Op de affiche staan ook nog Robbie Williams, Faithless, Anouk, Texas en Anastacia. Voor de derde keer op rij is dit festival, met zijn ene podium, uitverkocht. Er worden 62.000 festivalgangers verwacht.

‘Alle diensten zijn voorbereid om de gevolgen van de tropische warmte voor de festivalgangers zoveel mogelijk op te vangen’, aldus de Rotselaarse burgemeester Dirk Claes (CD&V, ) die zaterdagmorgen om 10 uur nog met alle hulpdiensten een vergadering had.

De tropische warmte zal de hele dag aanhouden, met uitzondering van een tweetal buien die verwacht wordt. Verslaggevers van De Standaard rapporteerden al eerste regendruppels, maar een stevige bui wordt tegen de avond verwacht. De verkeersproblemen in en rond Werchter vallen volgens Claes tot dusver redelijk goed mee.

The Scabs in +30 graden

Zaterdag kort voor de middag werd in Ukkel de kaap van 30 graden overschreden. Daarmee zijn de voorwaarden om van een hittegolf te spreken voldaan. Dat meldt David Dehenauw, hoofdweerkundige van het KMI. 

'The Scabs gaan er  voor alsof het geen 36 graden is en hun backingzangeres nog meer', schrijft onze recensent. 'Alle respect voor The Scabs: het is gewoon te heet om meer respons los te maken.'

Water, water, water

De gemeente Rotselaar heeft aan de halte van De Lijn-bussen, fiets- en autoparkings en de brug over de Dijle in Werchter bedeling voorzien van drinkwater. Ook op het festivalterrein is gratis drinkwater voorzien aan alle sanitaire blokken en bezoekers krijgen, net als op de weide van Couleur Café, voor één drankbon uitzonderlijk twee flesjes mineraalwater. Ook zijn bijkomende luifels voorzien en wordt zonnecrème uitgedeeld - en gesmeerd. De bezoekers mogen uitzonderlijk drinkbussen, thermosflessen, verfrissingsverstuivers, een plastic fles met water of frisdrank per persoon evenals paraplu’s en kleine parasols mee op het festivalterrein nemen.

De organisatie van TW Classic maant festivalgangers ook aan al in de auto voldoende water mee te brengen. Het is op de weg vaak druk, door werkzaamheden, vakantiegangers en het verkeer dat richting Werchter trekt. Ook raadt de organisatie bezoekers die tot een risicogroep kunnen behoren aan het advies van het Agentschap Zorg en Gezondheid te lezen op zijn website.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in