Flemish Food Bash neemt strand van Oostduinkerke in
Vincet Florizoone Foto: put

Het strand van Oostduinkerke wordt zondag even omgetoverd tot het grootste, beste én gezelligste restaurant ter wereld, of dat is toch de ambitie van de organisatie achter het culinaire festival Flemish Food Bash.

Twintig Vlaamse en twintig internationale chefs - onder wie ook Seppe Nobels, Bart De Pooter, Hendrik Dierendonck en Martin Zahumensky - zullen op zondag 5 juli van 12.00 uur ’s middags tot 06.00 uur ’s ochtends non-stop gerechten bereiden op deze tweede editie van het Flemish Food Bash.

Initiatiefnemer Vincent Florzioone van restaurant Grand Cabarnet in Nieuwpoort organiseerde de allereerste editie in november vorig jaar, toen nog in Café d’Anvers in Antwerpen. Vijf chefs kookten toen voor duizend mensen, nu ligt de lat dus iets hoger.

‘Vlaanderen is een regio met één van de grootste concentratie aan topchefs en sterrenrestaurants in de wereld’, aldus Florizoone. ‘Daarnaast hebben we hier tal van streekproducten die van bijzonder hoge kwaliteit zijn en niet altijd de erkenning krijgen de ze verdienen, zoals bijvoorbeeld ons bier.’

Daarom promoot dit culinaire festival voornamelijk producten van eigen bodem. ‘Dit geldt ook voor onze collega’s uit de cocktailwereld: ze krijgen de mogelijkheid om Vlaamse gins, jenevers en andere Belgische likeuren te promoten. Ook de bieren worden in cocktails gemixt.’

Naast de veertig chefs wordt de affiche ook aangevuld met patissiers, bakkers, slagers en barista’s. En zoals het culinaire alsmaar belangrijker wordt op muziekfestivals, is ook hier de beleving niet compleet zonder een uitgebreid randprogramma met plaats voor kunst en cultuur, zoals graffiti, bodypainting, skaten en dj-sessies.

Praktische info:

Een ticket kost dertig euro en bevat alle recepten van de 72 gerechten en cocktails die kunnen worden geproefd. Gerechten en cocktails kosten telkens zes euro, bieren drie euro. Voor de volledige affiche en meer informatie kunt u terecht op de website .