De Chileense verdediger Gonzalo Jara heeft van de Tuchtcommissie van de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol een schorsing opgelegd gekregen van drie wedstrijden. Jara stak in de kwartfinales van de Copa America zijn vinger in het achterwerk van de Uruguyaanse spits Edinson Cavani.

Hierdoor kwam het tot een handgemeen, waarbij de PSG-spits een tik uitdeelde aan Jara (spelende bij FSV Mainz 05). De Chileen viel als voor dood neer op het terrein. Cavani werd met rood van het veld gestuurd, Jara ontsprong de dans. Maar een klacht vanwege Uruguay zorgde ervoor dat de beelden opnieuw werden bekeken, met een schorsing tot gevolg voor Jara.

De Chileense voetbalbond reageerde intussen met een bericht op de eigen website. ‘Wij hebben kennis genomen van de beslissing die de tuchtcommissie van de Conmebol heeft genomen op basis van videobeelden. Wij betreuren deze beslissing, maar aanvaarden de schorsing van drie wedstrijden.’

Dat betekent slecht nieuws voor Jara en Chili, vermits het land niet meer kan rekenen op de diensten van de verdediger voor de rest van de Copa America. Chili plaatste zich voor de halve finales van het toernooi en bekampt dinsdag Peru. De andere halve finale gaat tussen Argentinië en Paraguay.