Lokeren heeft Kameroense aanvaller beet
Lewis Mbah Enoh trainde al mee bij Lokeren Foto: BELGA

Sporting Lokeren heeft zondag de transfer van de Kameroener Lewis Mbah Enoh kunnen afronden. De 22-jarige spits komt over van het Portugese Sporting Lissabon en ondertekende een contract voor vier seizoenen bij de club van Roger Lambrecht. Met de komst van Enoh is de kern van de nieuwe coach Bob Peeters volgens de Waaslanders nagenoeg volledig compleet.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Deze namiddag heeft Sporting Lokeren eerder onverwacht alsnog een akkoord kunnen bereiken met Sporting Lissabon over de definitieve transfer van de Kameroense voorspeler Lewis Mbah Enoh. Na moeizaam verlopen onderhandelingen met deze Portugese topclub ondertekende deze talentvolle aanvaller een overeenkomst van vier seizoenen’, meldde Lokeren zondagavond op de clubwebsite.

‘Deze 22-jarige vaardige voorspeler was sinds het seizoen 2011/2012 actief in Portugal bij respectievelijk Alcanense (twee seizoenen), Sourense (een half seizoen) en Sporting B (anderhalf seizoen). Zijn laatste helft van vorig seizoen speelde hij op uitleenbasis bij Leixoes, waar hij in zestien wedstrijden nog tienmaal scoorde’, klinkt het.

Enoh, die al enkele malen meetrainde, is op Daknam al de derde nieuwkomer in evenveel dagen tijd, want vrijdag nog strikten de Waaslanders de Slovaakse centrale verdediger Branislav Ninaj (21) en de Poolse aanvallende middenvelder Filip Starzynski (24).

(belga)