Piquet Junior eerste eindlaureaat, Jérôme d’Ambrosio tweede
Foto: AFP

De 29-jarige Braziliaan Nelson Piquet Junior (China Racing) heeft zich zondag gekroond tot de eerste kampioen in de Formule E, het kampioenschap waar enkel met elektrische wagens gereden wordt. De zoon van voormalige F1-wereldkampioen Nelson Piquet won het algemeen klassement na een totaal van elf races.

De laatste ePrix in Londen werd voor eigen publiek gewonnen door Sam Baird (Virgin Racing). Net als zaterdag in de eerste ePrix van Londen finishte onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio (Dragon Racing) als tweede. Zijn Franse teamgenoot Loic Duval mocht als derde mee het podium op. De Fransman Stéphane Sarrazin (Venturi) was op de pole gestart en kwam ook als eerste over de finish, maar kreeg 49 seconden straftijd opgelegd omdat hij te veel energie verbruikt had.

Voor Piquet bleek een zevende plaats in de slotmanche net voldoende om zijn titel veilig te stellen. De Zwitser Sebastien Buemi (e.dams Renault), zondag vijfde in Londen, eindigde als tweede, op slechts één punt van Piquet Junior. De Braziliaan Lucas di Grassi (Audi Sport) is op elf punten derde, d’Ambrosio op 21 punten vierde.