‘41ste editie was een rustige, lome editie’
Foto: DBA

De 41ste editie van Rock Werchter is voor de hulpdiensten zeer rustig verlopen. ‘Op muzikaal vlak was het wat aan de lome kant en is het wachten op de groep die de festivalweide een volledig optreden in vuur en vlam kan zetten. Ik hoop dat dat vanavond met afsluiter Muse alsnog het geval zal zijn’, aldus burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar in een eerste balans.

Ondanks het warme weer moest het Rode Kruis niet meer mensen verzorgen dan gedurende een doorsnee festival. Het aantal pv’s dat de politie moest opmaken, lag zelfs lager. ‘Het is heel rustig geweest en er is op dat vlak eigenlijk niets speciaals te melden. We hebben ook niet aan extra waterbedeling moeten doen. Het was zondag wel opvallend dat veel concertgangers het festival al liggend hebben doorgebracht’, aldus Claes.

Op muzikaal vlak bleef Claes qua ambiance wat op zijn honger zitten. ‘Ik vond op donderdag Florence + The Machine en ook Oscar & The Wolf heel goed. Groepen die de hele festivalweide in vuur en vlam zetten, heb ik dit jaar echter nog niet gezien. Lenny Kravitz bijvoorbeeld was zaterdag het eerste kwartier heel goed, maar viel daarna stil, om de laatste 10 minuten weer wat voor animositeit te zorgen. Laat ons hopen dat Muse op dat vlak voor de apotheose zorgt.’

Rock Werchter sluit zondagavond af met optredens van Muse en Kasabian op het hoofdpodium.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig