In Florida is zondag een onbemande raket vernietigd, slechts twee minuten nadat het toestel was opgestegen. De raket bevatte bevoorrading en apparatuur voor het internationaal ruimtestation ISS.

De raket werd gebouwd door Space Exploration Technologies, ook wel SpaceX, een privaat bedrijf. Falcon 9 moest de ruimtecapsule Dragon, met bevoorrading, naar het internationaal ruimtestation ISS brengen. Het ontplofte echter boven de Atlantische Oceaan. Dat meldt NASA.

SpaceX en Elon Musk, eigenaar van het bedrijf, zeggen nu verder onderzoek te doen, om zo te weten te komen wat er is foutgegaan. Alle raketten blijven tijdens het onderzoek, gedurende enkele maanden, voorlopig aan de grond, meldde Gwynne Shotwell, voorzitter van SpaceX.

Sinds zijn lancering in 2010 had de 63-meter hoge Falcon 9 al achttien succesvolle vluchten gemaakt. De raket moest ook voedsel naar de bemanning brengen. Dat wil echter niet zeggen dat er onmiddellijk gevaar is voor de bemanning, die heeft nog voor 4 maanden voedsel op voorraad.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig