Roelandts: ‘Ben enkel teleurgesteld in mezelf’
Foto: Photo News

Jurgen Roelandts was op papier de snelste man van het kopduo, maar moest uiteindelijk de duimen leggen tegen de verrassende nieuwe Belgisch kampioen Preben Van Hecke. ‘Ik voelde me goed vandaag, maar ik was misschien iets te zelfzeker’, aldus Roelandts.

Wielrennen op Sportwereld.be

‘Dat ik het BK al eens won, maakt de ontgoocheling er niet minder op’, stak Roelandts van wal. ‘Met zo’n grote kopgroep van 25 man werd er natuurlijk naar ons gekeken. Ik had met Tosh in het slot een goede compagnon mee, maar ook in het begin waren we onder meer met De Gendt goed vertegenwoordigd. Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat ik zou meegaan in de ontsnapping, maar dan heb je plots vijf ploegmaats mee en krijg je zeven minuten voorsprong. Dat was comfortabel, zo kon je goed eten en drinken onderweg. Maar Preben was vandaag frisser.’

‘Misschien was ik iets te zelfzeker. Ik voelde me ook sterk onderweg’, kijkt Roelandts in eigen boezem. ‘De doodsteek was toen Greg nog bijzonder dicht kwam. Ik wou die achter mij houden, maar op het moment dat ik aanging, blokkeerde ik meteen. Ik verwijt Preben helemaal niets, want ik ben enkel teleurgesteld in mezelf vandaag’, klinkt het bij Roelandts.