Boonen: ‘Gat kon dichtgereden worden’
Foto: PHOTOPRESS.BE

Tom Boonen (Etixx-Quick Step) leek bij aanvang van de laatste keer Horenberg op weg naar de twee koplopers na een goede demarrage, maar werd uiteindelijk toch nog gecounterd. ‘Gezien de omstandigheden hebben we alles gedaan wat we konden om de koers te redden’, stelde Boonen.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het was Greg Van Avermaet die de stok in het hoenderhok gooide op de laatste beklimming van de dag. Boonen was goed mee, maar uiteindelijk bleek de jump te laat te komen. ‘In de laatste ronde zaten we op een goede afstand van de twee koplopers. Toen we wegreden op de Horenberg, moest het gaan gebeuren...’, aldus Boonen. ‘Maar toen kwam een stukje vals plat, waardoor er teveel man nog kon aansluiten. Daarbij ook mannetjes van Lotto en van Topsport Vlaanderen. Die zouden uiteraard alles doen om de koplopers voorin te laten rijden.’

‘Het gat kon wel dichtgereden worden, maar dan werd je op de meet sowieso geklopt door een andere door het numerieke overwicht. Ik dacht in de achtervolging trouwens nog dat (ploegmaat, red.) Van Keirsbulck bij Roelandts en Van Hecke zat, maar die informatie bleek niet te kloppen’, wist een teleurgestelde Boonen nog te vertellen.